Dit jaar wordt op zaterdag 3 en 10 november voor alweer de zesde keer de Duurzame Huizen Route gehouden. In heel Nederland, dus ook in Flevoland delen honderden huiseigenaren hun duurzame verhaal met anderen. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen kan een bezoek brengen aan één van de opengestelde woningen.

Meer antwoorden dan vragen
Bezoekers gaan vaak op pad met een bepaalde vraag zoals: ‘Hoeveel geluid maakt een warmtepomp eigenlijk? Eerst je dak of toch eerst je vloer isoleren?’ Door de Duurzame Huizen Route krijgen bezoekers op een objectieve manier eerlijke informatie. Tijdens een bezoek ontstaan er interessante gesprekken, niet alleen met de huiseigenaar maar ook met de andere bezoekers. Naast huizen met populaire maatregelen zoals warmtepomp, isolatie etc., worden elk jaar ook woningen aangemeld met de nieuwste innovaties zoals woningen zonder nutsaansluitingen, inzet van accu’s, waterstof als warmtebron, etc.

Wilt u een duurzame huis bezoeken of uw eigen huis open stellen? Kijk op de website of neem contact op met het Energieloket Flevoland.