Heeft u ons al in De Nieuwe Bibliotheek zien zitten? Dat kan kloppen! Het inloopspreekuur van Energieloket Flevoland in Almere is namelijk uitgebreid én verhuisd. Als het markt is in Almere-Stad, zijn wij te vinden in de bieb, van 11:00 – 14:00 uur kunt u terecht voor ál uw vragen op het gebied van energiezuinig wonen.

ELKE WOENSDAG EN ZATERDAG VAN 11:00-14:00u: INLOOPSPREEKUUR ALMERE

Op zaterdag 8 juni zijn wij dus ook te vinden in de buurt van het kenniscafé met Diederik Samsom dat de Almeerse energiecoöperatie De Groene Reus organiseert in De Nieuwe Bibliotheek op het Stadhuisplein in Almere Stad. Deze coöperatie is overigens ook druk aan de gang met het aanleggen van Zonnepark Zuyderzon Almere, achter het voormalige “Almere Binnen”. Inmiddels is 27% van het zonnepark gereed, wat betekent dat er zo’n 10.560 paaltjes zijn geslagen, zo’n 265 kilometer kabel is neergelegd en er al meer dan 27.000 PV-panelen zijn geïnstalleerd.

Bent u nieuwsgierig naar hoe dat zonnepark er nu bij ligt? Dan kunt u op zondag 16 juni tussen 12:00 en 16:00 uur terecht op de Pontonweg in Almere. Wel dient u zich dan eerst aan te melden via deze website. Het Energieloket Flevoland is daar, helaas, niet bij aanwezig. Bovendien kunt u lid worden van De Groene Reus.

Ook leuk om te weten is dat Almeerse Wind in het NPO-programma Jack Powercheck zat. Ook de windmolens rondom Urk waren daar te zien. Ook voor de energiecoöperatie Almeerse Wind geldt dat u lid kunt worden en mee kunt denken en beslissen over regionale, duurzame stroom. Sowieso zijn álle Flevolandse energiecoöperaties altijd op zoek naar draagvlak in de vorm van leden. Kijk dus sowieso eens welke instelling bij u past.