Energieloket Flevoland start een dorpentoer door de Noordoostpolder, ter aanvulling op het vaste inloopspreekuur in de bibliotheek van Emmeloord.  Op zaterdag 4 mei 2019 is de aftrap in Creil. In dorpshuis de Binkel geeft het Energieloket Flevoland tussen 10:00 en 12:00 uur  onafhankelijk advies over hoe geld bespaard kan worden door energiezuiniger te wonen. Onder de bezoekers wordt een energiescan ter waarde van Ꞓ 250,- verloot.

 

voorbeeld van een energiescan: infraroodfoto om warmtelek te ontdekken.

“Wie inzicht heeft in hoe het met de eigen woning is, komt bijna altijd bij een verstandige investering. Met deze dorpentoer gaan we voor de zomer bij elke dorp in de Noordoostpolder langs,” licht Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland, desgevraagd toe. “En het leuke is dat we per dorpenbezoek een energiescan verloten onder de bezoekers van het spreekuur. Zo’n energiescan heeft bewoners uit de Noordoostpolder eerder enorm op weg geholpen!”

Bent u benieuwd hoe kunt besparen door energiezuiniger te wonen? Kom dan op zaterdag 4 mei tussen 10:00 en 12:00 uur naar dorpshuis de Binkel en zet de eerste stappen naar energiezuiniger wonen.

De etappes van de dorpentoer Noordoostpolder (2019) die op dit moment bekend zijn, zijn:

  • zaterdag 4 mei in Creil;
  • zaterdag 18 mei in Espel en Bant (lees meer);