Na de officiële aftrap van dorpentoer NOP  van het Energieloket Flevoland in Creil, doet de regionale expert op het gebied van energiezuinig en duurzaam wonen ook de overige dorpen uit de Noordoostpolder aan. In acht etappes bezoekt het loket alle dorpen uit de grootste gemeente van Nederland aan. Bewoners kunnen terecht voor vragen over kostenbesparing door energiezuinig wonen. De dorpentoer is, overigens, een aanvulling op het wekelijkse inloopspreekuur in de bibliotheek van Emmeloord. Onder de bezoekers van de dorpentoer wordt een energiescan ter waarde van Ꞓ 250,- verloot.

 

“Wie inzicht heeft in hoe het met de eigen woning is, gaat vanzelf wel besparen. Of het nou gaat om korter douchen, LED-lampen plaatsen of investeren in isolatiemateriaal. Verspilling is zonde en besparen kan al met heel kleine stappen,” legt Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland, uit. “Met deze dorpentoer gaan we voor de zomer bij elk dorp in de Noordoostpolder langs. Onder de bezoekers van deze inloopspreekuren op locatie wordt een energiescan verloot. Zo’n energiescan heeft bewoners uit de Noordoostpolder eerder enorm op weg geholpen!”

 

Bent u benieuwd hoe kunt besparen door energiezuiniger te wonen? Kom dan langs op één van de etappes van de dorpentoer en zet de eerste stappen naar energiezuiniger wonen. De overige etappes van deze dorpentoer kunt u volgen op de website van het Energieloket Flevoland. Wie vast een voorproefje wil hebben kan kijken naar maatregelen in en om het huis of de module VerbeterUwInzicht.

 

De etappes van de dorpentoer Noordoostpolder 2019 op een rijtje:

  • Zaterdag 4 mei in Creil Van 10.00 – 12.00 uur
  • zaterdag 18 mei in Espel en Bant
  • Zaterdag 25 mei in Tollebeek van 10.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag 1 juni in Rutten van 10.00 – 12.00 uur
  • Vrijdagavond 14 juni in Luttelgeest van 19.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 15 juni in Ens vanaf 10:00 uur
  • Vrijdagavond 21 juni in MFC het Rietveld te Nagele, in samenwerking met Energiek Nagele van 19.00 – 21.00
  • Zaterdag 6 juli in Marknesse van 13.00 – 18.00 uur

Op www.energieloketflevoland.nl is in de bewonersverhalen terug gelezen worden hoe Flevolanders u voorgingen met allerlei maatregelen en oplossingen. Wilt u op de hoogte blijven over de Dorpentoer NOP, actueel energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief. Ook mag het duimpje omhoog, de Facebookpagina van Energieloket Flevoland is prima te volgen.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!