Gezond wonen: Leen een hygrometer of CO2-meter

Wil je weten hoe het is met de luchtvochtigheid en ventilatie in jouw huis? Bij het Energieloket Dronten kun je een hygrometer of een CO2-meter lenen om dit te verkennen. Een hygrometer helpt je de luchtvochtigheid te meten. Terwijl een CO2-meter aantoont of jouw huis goed ventileert. Slecht geventileerde huizen of huizen met een hoge luchtvochtigheid kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.  Meter gratis lenen? Neem contact op met het Energieloket Dronten.

 

Ontdek de luchtvochtigheid met een hygrometer

De was binnen ophangen, koken en douchen verhogen de luchtvochtigheid in huis. Een goede luchtvochtigheid zit tussen de 40% en 60%. Is de luchtvochtigheid hoger? Dan kan dat nare gevolgen hebben, zoals schimmelvorming. Wil je weten hoe hoog de luchtvochtigheid in jouw huis is? Dat kun je meten met een hygrometer.

Bij het lenen van de hygrometer krijg je een opdrachtenkaart om te testen hoe het bij jou in huis gesteld is.

Ontdek de CO2-waarde met een CO2-meter

In slecht geventileerde huizen kan veel CO2 in de lucht aanwezig zijn, wat schadelijk is voor de gezondheid. Wil je weten of jouw huis goed ventileert? Dan kun je het CO²-gehalte meten met een CO2-meter.

Bij het lenen van de CO2-meter krijg je een opdrachtenkaart om te testen hoe het bij jou in huis gesteld is.

Meter lenen?

Bezoek dan een spreekuur van het energieloket Dronten of vul het contactformulier in. Vul bij het contactformulier bij ‘mijn vraag is anders’ aan dat het gaat om het lenen van een CO2-meter of een Hygrometer.