‘Emmeloord Opgewekt’ heeft vorige maand in samenwerking met Greenchoice de betaalde energiebelasting voor haar leden verrekend. Daarvoor maakt de coöperatie gebruik van de ‘regeling verlaagd tarief’ waarbij de leden geen energiebelasting  verschuldigd zijn over hun elektriciteitsverbruik. In totaal is meer dan €30.000,- aan voordeel aan de leden uitgekeerd.

 

Energiecoöperatie ‘Emmeloord Opgewekt’ produceert groene stroom op de voormalige vuilstortplaats aan het Friese Pad. Gedurende 2018 is er meer dan 1,1 miljoen kWh duurzame elektriciteit opgewekt door en voor de lokale omgeving. Omdat de leden in coöperatief verband duurzame energie produceren hoeven zij over hun verbruik (tot 10.000 kWh) geen energiebelasting te betalen. Ze besparen daarmee fors op hun elektriciteitsrekening.

Thom de Ruiter, voorzitter van de energiecoöperatie: “we zijn blij om in deze tijden van stijgende energielasten dit voordeel voor onze leden te kunnen realiseren. Naast het gebruik van lokaal en duurzaam opgewekte energie scheelt het bij een gemiddeld verbruik al snel €125,- op jaarbasis. We hebben nog beperkt ruimte voor nieuwe leden.”

Is ook uw woning niet uw eigendom of niet geschikt voor zonnepanelen of wilt u om een andere reden meedoen aan gezamenlijk investeren in windenergie? Op onze website vindt u een overzicht van Flevolandse coöperaties die zich hard maken voor het lokaal of regionaal opwekken van groene stroom. Neem vooral eens een kijkje en ga samen aan de slag!