Subsidie procesondersteuning renovatieprojecten (SPOR)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft subsidie aan woningeigenaren die gezamenlijk hun woningen willen verduurzamen. Met deze subsidie kan een procesondersteuner ingehuurd worden die een verduurzamingsplan schrijft, zodat het renovatieproject opgeschaald kan worden.

Deze subsidie financiert alleen procesondersteuning, niet de renovatiemaatregelen zelf.

Bedrag

Van € 75.000 tot € 200.000 per samenwerkingsverband, afhankelijk van het aantal woningeigenaren in het verband en het aantal te renoveren woningen.

Belangrijkste voorwaarden

  • Het samenwerkingsverband bestaat uit minstens 2 woningeigenaren die samen minstens 100 huurwoningen renoveren (eventueel renoveren zij daarnaast één of meerdere koopwoningen) 
  • Of het samenwerkingsverband bestaat uit minstens 30 woningeigenaren die samen minstens 30 koopwoningen renoveren (eventueel renoveren zij daarnaast één of meerdere huurwoningen)
  • Partijen binnen het samenwerkingsverband hebben niet eerder subsidie gekregen voor procesondersteuning via de SVVe (deze subsidie is wel te combineren met andere onderdelen van de SVVe, zoals de subsidies voor verduurzamingsmaatregelen, en met de ISDE of de SVOH)
  • Deze subsidie is niet aan te vragen als individuele vereniging (zoals een VvE, woonvereniging of woningcorporatie)
  • Alle woningen zijn gebouwd in of voor 1994

Milieu Centraal noemt op deze pagina alleen de belangrijkste voorwaarden en probeert die zo actueel mogelijk te houden. Maar soms verandert er iets; je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Kijk altijd voor meer informatie en alle actuele voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidieregeling.