Zonnepanelen kunnen overal! Natuurlijk op het dak, maar niet ieder dak is geschikt en niet iedereen is even gelukkig met het esthetische resultaat. Dus komt de gemeente Dronten van het dak af om andere mogelijkheden te overzien.

Gelukkig doet de gemeente dat niet alleen! Om de leefomgeving prettig te houden, vraagt de gemeente als eerste úw mening. Zodat er een zonnebeleid kan worden opgesteld, met regels waaraan mensen en bedrijven die in de toekomst een Zonneweide willen beginnen, zich moeten houden. Hoe beter hier vooraf over nagedacht, hoe sneller de gemeenteraad het uiteindelijke beleid kan vaststellen.

Hoe staat u erin? Vul de de enquête in!

Wie goed zoekt, zal prima plekken vinden. Een van de Flevolandse energiecoöperaties, De Groene Reus uit Almere, bijvoorbeeld, heeft een plek ter grootte van zo’n 35 voetbalvelden gevonden. Daarop worden 98.560 zonnepanelen geplaatst die zonnestroom gaan opleveren voor circa 10.000 huishoudens. Energiecoöperatie Zeewolde Zon verduurzaamt de gemeente door panden van de woningbouwcoöperaties te voorzien van zonnepanelen. In 2019 werd de eerste winstdeling onder de leden uitgekeerd.

De vraag is dus: waar zou zoiets in Dronten kunnen? De gemeente wil graag dat u meedenkt en aangeeft hoe ú hierin staat. Op wat voor plek moet het komen en hoe stelt u de prioriteiten? Een eerste stap voor uw mening, is deze enquête (+/- 10 minuten).

Meer weten over duurzaam stroom opwekken? Kom dan eens langs op één van de inloopspreekuren van het Energieloket Dronten. Aan De Reling 5 (winkelcentrum Suydersee Dronten) kunt u zonder afspraak binnenwandelen op woensdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur, op donderdag- en vrijdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdagen van 12:00 tot 15:00 uur.