Functieprofiel vrijwilliger Energieloket Flevoland:
Flexibele servicedesk medewerker/, 4 tot 16 uur per maand

Algemene informatie:
Het Energieloket Flevoland adviseert bewoners over energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie. Het Energieloket Flevoland is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Flevoland en in samenwerking met overheden en energie-initiatieven zoals de EnergiePioniers NOP en De Groene Reus.

In 5 van de 6 gemeenten in Flevoland organiseert het Energieloket Flevoland spreekuren in openbare locaties, zoals het gemeentehuis of de bibliotheek. Bekijk hier het overzicht van de tijden en locatie. 

Inhoud van de  functie:
Het Energieloket is een fysieke helpdesk, waar mensen geholpen worden door de service-medewerker met betrekking tot hun vragen over energie en verduurzaming.

Het doel van dit loket is om mensen te informeren en te inspireren in hun weg om energiezuiniger te wonen. Het is belangrijk dat je, net als wij, betrokken bent met de duurzame energieontwikkelingen en mensen hier graag bij helpt.

Gestructureerd werken en inhoudelijke technische kennis over duurzame energie en energiebesparende maatregelen zijn een pré.

Het kunnen werken in een digitale omgeving is voor jou niet nieuw.

Wat we echt van je verlangen is goed om te gaan met de klanten: een uitnodigende en dienstverlenende houding is van groot belang.

Je bent het eerste aanspreekpunt om vragen te beantwoorden.

Het gaat niet alleen om technische kennis, we proberen ons ook in de situatie van de vragers te verplaatsen; waar heeft hij of zij echt hulp bij nodig en hoe kom je daarachter. Want dat is wat we willen: de vragers actief helpen en verder brengen in de zoektocht naar het verduurzamen van hun woonomgeving.

Training en begeleiding:
Alvorens de werkzaamheden worden gestart geeft het Energieloket Flevoland een training van 2 dagdelen (overdag of in de avond, afhankelijk van jouw mogelijkheden).

We maken je wegwijs in ons registratiesysteem en het digitale energieloket. De eerste periode is er bij het energieloket begeleiding van de vrijwilliger door een professionele kracht.

Interesse?
Wij komen graag met jou in contact. Stuur een korte motivatie en CV naar [email protected]