Hulp bij installeren van energiemeter

Lees voor gebruik goed de instructies door om de energiemeter aan te sluiten en te installeren.

De energiemeter is een makkelijk, zelf te installeren energiemeter die in duidelijke kleuren het gas- en elektriciteitsverbruik weergeeft van dat moment. Zo kan je altijd zien hoeveel energie je huishouden gebruikt.

De meter toont 100% accurate actuele verbruiksgegevens, maar ook historische informatie (verbruik gespreid over de dag, week, maand en jaar).

 

Is jouw slimme meter geschikt?

De ‘P1-poort’ is een (telefoon) stekkeraansluiting op de slimme meter die je zelf kunt gebruiken. Via die aansluiting kun je de energiemeter aansluiten. Je hebt meerdere slimme meters, dus het kan zijn dat jouw P1 aansluiting op een andere plek zit. We laten je hier zien waar vier mogelijke poorten kunnen zitten op je meter.

Let op: de energiemeter werkt samen met alle type slimme meters met een P1-poort die vanaf 2014 zijn geïnstalleerd van het type DSMR 4.0 en hoger. Tot nu toe is dat (D)SMR 4.0, 4.2, 4.3 en 5.0.

 

 

 

 

 

Ik heb een Toon, kan ik dan ook de energiemeter aansluiten?

Wanneer er sprake is van een Toon, kan er helaas geen energiemeter aangesloten worden. De P1-aansluiting wordt namelijk al bezet door Toon.

 

 

Hoe kan ik zien hoeveel geld mijn energieverbruik mij kost?

Lees hiervoor ook de gebruiksaanwijzing en het overzicht van de energiemeter voor meer informatie.

De linkerkant van het scherm geeft het huidige elektriciteitsverbruik weer. Bij het in- en uitschakelen van apparaten en lampen verschuift de wijzer.
Maar het verbruik wordt ook weergegeven in kosten per uur of, als kW is geselecteerd, het energieverbruik. Dit is zichtbaar links onderin op het scherm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb ik batterijen en internet nodig voor de energiemeter?

De energiemeter is een zelfstandig functionerend apparaat, waarvoor geen verbinding met internet nodig is. Dit geeft ook 100% zekerheid dat je gedetailleerde energieverbruiksdata binnenshuis blijven. De energiemeter haalt voeding uit het net via de bijgeleverde adapter. De dongel (zender) die wordt aangesloten op de slimme meter heeft geen extra voeding nodig. Er is dus geen stopcontact in de meterkast nodig of batterijen.