Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Of wilt u profiteren van Flevolandse windturbines? Door lid te worden van één van de Flevolandse energiecoöperaties wekt u samen met anderen schone energie op bij u in de buurt!

In de meeste gemeenten is een coöperatie actief met uiteenlopende energieprojecten. Zo kan men in Almere en Zeewolde investeren in een eigen windmolen (Almeerse Wind en De Nieuwe Molenaars), kunnen huurders zonnepanelen aanschaffen in Zeewolde (Zeewolde Zon) en kan op meerdere plekken worden geïnvesteerd in zonnepanelen op daken of op restgronden (de Energiepioniers Noordoostpolder en De Groene Reus in Almere). Via Emmeloord Opgewekt kan men zelfs stroom afnemen van een oude vuilstortplaats!

Coöperaties bestaan al honderden jaren en zijn een manier om productiemiddelen via gezamenlijk eigendom te realiseren. In Nederland zijn ondertussen meer dan 400 energiecoöperaties bezig om de energievoorziening te verduurzamen en bewoners mee te laten profiteren door mede-eigenaarschap en zeggenschap.

Energieloket Flevoland helpt!
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van samen energie opwekken bij u in de buurt? Energieloket Flevoland helpt u graag op weg.

Mail ([email protected]), bel (0320-253505) of kom langs bij een van de spreekuren bij u in de buurt