Flevoland is een fors aantal duurzame daken rijker! Want de subsidieregeling “Van Asbest naar Duurzaam Dak” mag een groot succes worden genoemd. Aanvragen voor de subsidie zouden in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 kunnen worden ingediend, maar na vier maanden is het voor 2019 beschikbare deel van het budget, een bedrag van € 500.000, al verbruikt. Dat betekent dat bijna honderd daken geen asbest meer hebben, maar juist wel voorzien zijn van hoogwaardig isolatiemateriaal en zonnepanelen. Het budget voor 2020 zit nog wel in de pot en om nieuwe aanvragers toch tegemoet te kunnen komen, zal de provincie daar alvast gebruik van gaan maken. Volgens de provincie is de belangstelling voor deze subsidie tot nu toe boven verwachting.

De aanvankelijke opzet van de subsidie is daardoor gewijzigd. Van de totale 1,5 miljoen zou in 2020 een miljoen beschikbaar worden gesteld. Daarvan gaat nu de helft naar 2019. Dat is besloten door de Gedeputeerde Staten. Idee daarachter is dat de aanvragen zodoende niet tussentijds afgewezen hoeven te worden, waarmee vooral vertraging en negatieve signalen worden voorkomen.

CHECK ONLINE UW KANS OP ASBEST
Of uw dak mogelijk asbest bevat, is terug te vinden op de asbestverdenkingskaart. Neem een expert in de hand als uw woning als verdacht op de kaart staat. In het geval u inderdaad behoefte heeft aan aanvullende informatie over energiezuinig wonen en duurzame energie opwekken via uw dak, kunt u terecht bij het Energieloket Flevoland, zowel online, telefonisch als via persoonlijk contact tijdens de inloopspreekuren (locatie en openingstijden).

Is asbest geen probleem voor u, maar wilt u toch graag weten welke duurzame oplossingen uw woning zouden kunnen verduurzamen? Vul dan de module Verbeter Uw Inzicht op onze website in en zet de eerste stappen naar een energiezuinigere toekomst.

 

Lees ook: Bijna 10.000 Flevolandse daken met asbest moeten voor 2024 vervangen zijn