Flevoland is een fors aantal duurzame daken rijker! Want de subsidieregeling “Van Asbest naar Duurzaam Dak” mag een groot succes worden genoemd. Aanvragen voor de subsidie zouden in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020 kunnen worden ingediend,

In 2019 is er 100.000 vierkante meter asbest dak gesaneerd. 60.000 vierkante meter staat klaar om gesaneerd te worden. Er is al voor 11 miljoen wattpiek aan zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken samen genoeg energie op om 3.200 huishoudens van stroom te voorzien. Voor 2020 is er nog een bedrag van iets meer dan 600.000 euro beschikbaar. In totaal was er 1,5 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling.

CHECK ONLINE UW KANS OP ASBEST
Of uw dak mogelijk asbest bevat, is terug te vinden op de asbestverdenkingskaart. Neem een expert in de hand als uw woning als verdacht op de kaart staat. In het geval u inderdaad behoefte heeft aan aanvullende informatie over energiezuinig wonen en duurzame energie opwekken via uw dak, kunt u terecht bij het Energieloket Flevoland, zowel online, telefonisch als via persoonlijk contact tijdens de inloopspreekuren (locatie en openingstijden).

Is asbest geen probleem voor u, maar wilt u toch graag weten welke duurzame oplossingen uw woning zouden kunnen verduurzamen? Vul dan de module Verbeter Uw Inzicht op onze website in en zet de eerste stappen naar een energiezuinigere toekomst.

 

Lees ook: Bijna 10.000 Flevolandse daken met asbest moeten voor 2024 vervangen zijn