Na de officiële aftrap van dorpentoer van het Energieloket Flevoland in Creil (Noordoostpolder), doet de regionale expert op het gebied van energiezuinig en duurzaam wonen op zaterdag 18 mei 2019 de dorpen Espel en Bant aan. Deze tweede etappe doet de multifunctionele centra ’t Mozaïek (Espel) en “De Akkers” (Bant) aan. Bewoners kunnen daar terecht voor vragen over kostenbesparing door energiezuinig wonen. De dorpentoer is, overigens, een aanvulling op het wekelijkse inloopspreekuur in de bibliotheek van Emmeloord. Onder de bezoekers van de dorpentoer wordt een energiescan ter waarde van Ꞓ 250,- verloot.

 

“Wie inzicht heeft in hoe het met de eigen woning is, gaat vanzelf wel besparen. Of het nou gaat om korter douchen, LED-lampen plaatsen of investeren in isolatiemateriaal. Verspilling is zonde en besparen kan al met heel kleine stappen,” legt Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland, uit. “Met deze dorpentoer gaan we voor de zomer bij elk dorp in de Noordoostpolder langs. Onder de bezoekers van deze inloopspreekuren op locatie wordt een energiescan verloot. Zo’n energiescan heeft bewoners uit de Noordoostpolder eerder enorm op weg geholpen!”

Bent u benieuwd hoe kunt besparen door energiezuiniger te wonen? Kom dan op zaterdag 18 mei tussen 10:00 en 12:00 uur naar MFC ’t Mozaïek in Espel of ’s middags tussen 13:00 en 15:00u naar MFC “De Akkers” in Bant en zet de eerste stappen naar energiezuiniger wonen. De overige etappes van deze dorpentoer kunt u volgen op de website van het Energieloket Flevoland.

De etappes van de dorpentoer Noordoostpolder (2019) die op dit moment bekend zijn, zijn:

  • zaterdag 4 mei in Creil (lees meer);
  • zaterdag 18 mei in Espel en Bant;

Op www.energieloketflevoland.nl is in de bewonersverhalen terug gelezen worden hoe Flevolanders u voorgingen met allerlei maatregelen en oplossingen. Mocht u willen weten wat er voor uw woning mogelijk is, kunt u op onze website de tool “verbeter uw inzicht” door lopen. Wilt u op de hoogte blijven over energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief. Ook mag het duimpje omhoog, de Facebookpagina van Energieloket Flevoland is prima te volgen.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!