Waar zat jouw lekje?
Meneer Kok ging twee weken op reis, op zoek naar lekjes in zijn huurwoning in Lelystad. Hij kwam verrast terug en vertelt: “Ik heb veel lekjes ontdekt! Deze zitten onder andere bij mijn Ziggo kastje, modem, koffiezetapparaat, computer en stereo toren. Deze zitten 24 uur in het stopcontact. Ook in stand-by modus verbruiken deze apparaten een hoop. Wat mij ook verraste was de magnetron. Als ik namelijk iets verwarm op 900 Watt, dan verbruikt de magnetron maar liefst 1700 Watt!”

“Ik heb veel lekjes ontdekt!”

Was dit een verrassing?
“Ja, dit was zeker een verrassing! Ik heb ook direct besloten om hier iets aan te doen. Ik heb daarom nu de televisie-, computer en keukenhoek met een schakelaar verbonden. Deze zet ik na gebruik gewoon uit. Nu weet ik zeker dat er geen onnodig stroom wordt verbruikt.”

Meneer Kok kwam ons na een maand nog een keer bezoeken en deelde met ons het volgende: “Na mijn ontdekkingen en inzichten met Ontdek je lekje, heb ik nu door alleen een schakelaar te gebruiken, mijn maandelijks verbruik van 120 Watt naar 80 Watt kunnen terugbrengen!”