Woonplaats:                                 Almere, Molenbuurt
Bouwjaar:                                    1985
Voorlopig energielabel:              C
Energiescan:                                  nee
Maatregelen:                               dakrenovatie

 

Het dak gaat eraf bij de familie Ward. Niet vanwege feest, maar vanwege kou. Het dertig jaar oude dak laat geen vocht ontsnappen, wat erg slecht is voor de leefomgeving, de gezondheid van de familie en voor het milieu. Lees hier wat de laatste updates zijn omtrent deze verbouwing.

Week 17: nulmoment – Op donderdag 21 maart kwam mevrouw Ward met haar twee zoontjes langs bij ons spreekuur in Almere. De reden is dat de famlie Ward twee jaar geleden een hoekwoning uit 1985 kocht in de  Molenbuurt, Almere-Buiten. Na twee koude winters besloot het echtpaar dat het tijd was voor renovatie. Tot ontzetting ontdekten ze daarbij dat het dak erg slecht geïsoleerd was. Dus kwamen er gesprekken met aannemers, maar de precieze invulling en aanpak bleef onduidelijk. Naar aanleiding van het gesprek tijdens het inloopspreekuur heeft de familie Ward ook thuis goed op de website van het Energieloket Flevoland gekeken, want na het weekend troffen wij hun deelname aan de winactie Raab Karcher.

Naar aanleiding van het gesprek tijdens het inloopspreekuur is er thuis grondig door onze website gescrolled, want wij ontvingen een inschrijving op de winactie Raab Karcher, die bij het thema Duurzaam Bouwen hoorde. De prijs is een diepgaand op maat gemaakt, technisch advies op het gebied van duurzame verbouwing. Daarbij nodigt Raab Karcher diverse experts uit aan tafel. De groothandel voor vakmannen geeft normaal gesproken geen particulier advies, maar traint via de Greenworks Academy vaklieden op dit gebied. Kennisdeling is dus wel een belangrijk thema voor de duurzaambouwmaterialenspecialist.

Uit de inzendingen van de winactie koos Raab Karcher uiteindelijk de familie Ward, omdat hun project het best aansluit op de kennis en kunde van het bedrijf. Zodoende werd er onderling contact gezocht en kon er een plan worden uitgedokterd om verregaande renovatie te gaan plannen. Omdat een isolerende dakrenovatie een zeer interessant project is, houdt ook het Energieloket de vorderingen goed in de gaten. Via de bewonersverhalen zullen er regelmatig updates over de verbouwing verschijnen.

UPDATES OVER DE VERBOUWING: