Woonplaats: Almere (Aalsmeerstraat)
Bouwjaar: 1982
Voorlopig energielabel: C
Soort woning: tussenwoning
Energiescan: Ja, uitgevoerd door NMFF op 24 april 2018
(klik hier voor de samenvatting van de energiescan)

 

Meneer Winkler aan het woord

Waarom heeft u interesse in de energiescan?
Omdat ik altijd wel geïnteresseerd ben in of het beter of goedkoper kan. Alleen weet ik soms niet hoe ik dat moet doen. Ik vind het belangrijk voor het milieu, maar ook voor mijn eigen portemonnee.

Welke energiebesparende maatregelen heeft u tot nu toe genomen in huis?
In het hele huis heb ik HR ++ glas laten plaatsen, maar dat is het enige tot nu toe. Ik let wel op energiezuinige apparaten. Ik heb laatst bijvoorbeeld een koelkast gekocht, dus toen heb ik er wel op gelet of deze een A++ label had.

Waar zou u mee aan de slag willen?
Ik zou wel graag zonnepanelen willen en heb ook wel eens nagedacht over vloerverwarming.

Wat heeft u daarbij nodig?
Een dikke portemonnee haha. Nee ik weet niet of dat per se nodig is, maar eigenlijk is het financiële plaatje wel wat mij het meest tegenhoudt.

Wat verwacht u van uw medebewoners in deze wijk?
Een gedeelte van de huizen in de buurt zijn huurwoningen. Deze zijn aantal jaar geleden aangepakt met vloerisolatie, dakisolatie, nieuwe kozijnen, een nieuw ventilatie systeem. Ik kon toen daarop meeliften, maar dat was veel geld en daar heb ik toen niet voor gekozen. We komen uit een lastige periode met de crisis, dus denk dat het stap voor stap gaat.

Hoe ziet uw woning er over 30 jaar uit?
Dat is niet de huidige woning denk ik, want over 30 jaar ben ik verhuisd. Het liefst zou ik een energieneutraler huis hebben.

Waarom wilt u gasloos gaan? En zou u ook nul op de meter willen bereiken?
Mijn huidige woning heeft stadsverwarming, dus ik hoef niet van het gas af. Het huis is wat dat betreft al toekomstbestendig. Alleen ben je met stadsverwarming verbonden aan 1 aanbieder, er is helaas geen marktwerking.

Bent u bekend met het concept circulair en/of biobased bouwen?
Sinds gisteren na de scan.

Zo ja, wat voor mogelijkheden ziet u hierin voor uw eigen huis in de toekomst?
Voor mijn huidige huis zie ik niet zozeer mogelijkheden. Misschien als ik in de toekomst ergens anders ga wonen of een eigen huis ga bouwen, zijn dat wel dingen om te overwegen.