Week 23: update – Op donderdag spraken we mevrouw Ward. Dat was eigenlijk voor het eerst sinds we zijn wezen kijken in de woning. Eerder deze week ontving de familie het beloofde adviesrapport per e-mail. Daarin staat een uitgebreid, diepgaand renovatieontwerp én de bijhorende instructie voor de aannemer die de klus gaat uitvoeren.

“Het was me nogal wat,” zegt mevrouw Ward over de bijeenkomst die er eind mei aan vooraf ging. “Omdat mijn man moest werken, was ik alleen thuis. Zat ik ineens met vier experts om de tafel. Dat was wel even slikken.”

“We hebben nu geen offerte in handen, maar een bouwadvies”

Hoewel koffie en een keukentafel zeker aanwezig waren, stonden de vier deskundigen al snel op zolder.
“Echt alles hebben ze bekeken,” zegt mevrouw Ward daarover. “Daar was ik heel blij mee. Zoals gezegd hebben we eerder al een aantal bedrijven langs gehad, maar daar kwam niets bruikbaars uit. Allerlei verschillende verhalen en oplossingen waarvan de kosten ook heel erg uiteen liepen. Maar niets voelde goed. Daardoor bleven we steeds op het beginpunt hangen.”
Is dat nu anders?
“Dit was wel een inspectie van een ander kaliber, ja,” geeft mevrouw aan. “We hebben nu geen offerte in handen, maar een bouwadvies. Met plattegrondjes, diagrammen, bouwbesluiten en zelfs een dakstamboom. Al moet ik zeggen dat het allemaal zo technisch is dat ik er niet heel veel van begrijp.”

“We hebben nu een sprong gemaakt in het hele proces”

Hoe het nu verder gaat? De familie Ward gaat samen met de Raab Karcher Lelystad op zoek naar gecertificeerde aannemers uit de regio die met het rapport aan de gang kunnen. Degene die ze daarmee helpt, komt daar zo snel mogelijk op terug.

“Het blijft steeds even wachten,” zegt mevrouw Ward geduldig. “Het advies is echt onafhankelijk. In feite kunnen we op basis van dit rapport elke aannemer vragen de klus uit te voeren. Het is rapport is zo diep uitgewerkt dat de hele buurt hier in de toekomst iets aan kan hebben. Sinds wij het materiaal eraf trokken en schrokken van wat we aantroffen, zijn we bezig om ergens te komen. We hebben nu een sprong gemaakt in het hele proces. Onze ervaring is dat niet elke aannemer werkt op dit niveau. Daarom wachten nog even op de aannemers die zijn aangesloten bij Greenworks.”

Kortom, we blijven dit project dan ook met volle interesse volgen. Wilt u ondertussen weten wat u aan uw woning kunt doen? Bezoek dan een van de inloopspreekuren van het energieloket (locatie en openingstijden): daar begon mevrouw Ward immers ook. Mocht u willen weten wat er voor uw woning mogelijk is, kunt u op onze website de tool “verbeter uw inzicht” door lopen. Via de bewonersverhalen kunt u lezen hoe andere Flevolanders een en ander hebben aangepakt of ervaren. Wilt u op de hoogte blijven over energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief.

Volledig dossier op een rijtje: