Het Energieloket Flevoland is van start gegaan met de bewustwordingscampagne ‘Ontdek je lek’. Naast huurders en woningeigenaren, worden ook VIP’s uitgedaagd het energielek in hun woning op te sporen en deze ervaring te delen. Wethouder Post ontving als VIP de eerste energiemonitor op Urk, dat real time het energiegebruik meet. 

Wethouder Post ontvangt eerste energiemonitorHet Energieloket Flevoland (onderdeel van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF)) wil mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik, want naast isolatiemaatregelen in huis kunnen zij zelf ook veel doen aan energiebesparing. Vera Dam, directeur NMFF: “Het is belangrijk dat we elkaar inspireren en wat we ontdekken met elkaar delen. De energiemonitor heeft een mooi uitleesscherm dat precies vertelt hoe de wereld in jouw huis in elkaar zit en waar je energie en dus geld weglekt. Na 2 weken gaat een ander weer met de monitor op pad.”

“Voor ons is het heel efficiënt”
Wethouder Post: “Voor ons is het heel efficiënt, wij hebben namelijk een zonne-energie regeling. De meeste besparing zit hem in de besparing. Ik ben dus razend benieuwd wat ik ga ontdekken!”

Over de campagne
Via de bewustwordingscampagne “Ontdek je lek” worden huurders én andere geïnteresseerde Urkers twee weken uitgedaagd de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden op te sporen. Hierin geeft de energiemonitor ze inzicht, op te halen bij het gemeentehuis (Singel 9). De energiemonitor wordt aangesloten op de slimme meter en geeft real time inzicht in het energieverbruik. De opdrachtkaart die erbij zit, helpt mensen wat ze kunnen onderzoeken.

Waar zit jouw lek? Kom naar het gemeentehuis en haal jouw energiemonitor op om dit twee weken te ontdekken. Het spreekuur van het Energieloket is elke eerste en derde woensdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur geopend.