Het Energieloket Flevoland is van start gegaan met de bewustwordingscampagne ‘Ontdek je lek’. Naast huurders en woningeigenaren, worden ook VIP’s uitgedaagd het energielek in hun woning op te sporen en deze ervaring te delen. Wethouder Anjo Simonse ontving als VIP de eerste energiemonitor in de Noordoostpolder, dat real time het energiegebruik meet. “De Noordoostpolder wil een volgende stap zetten en een stevig bewustzijn creëren”.

Wethouder Simonse ontvangt eerste energiemonitorHet Energieloket Flevoland (onderdeel van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF)) wil mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik, want naast isolatiemaatregelen in huis kunnen zij zelf ook veel doen aan energiebesparing. Vera Dam, directeur NMFF: “Het is belangrijk dat we elkaar inspireren en wat we ontdekken met elkaar delen. De energiemonitor heeft een mooi uitleesscherm dat precies vertelt hoe de wereld in jouw huis in elkaar zit en waar je energie en dus geld weglekt. Na 2 weken gaat een ander weer met de monitor op pad.”

“Waar lekt er nu energie?”
Wethouder Simonse: “Waar lekt er nu energie? Het is belangrijk dat we daar bewust mee bezig zijn. Dit is een zeer goede stap die richting op. Ik ga de energiemonitor zo snel mogelijk installeren en geef dan graag mijn bevindingen door.”

Ook woning eigenaar Peter Brouwer is enthousiast: “Ik vermoed dat we wel een lek hebben. En dat vind ik het meest interessante eraan! De hele ontdekking en reis en daar heb ik zin in. Het is niet alleen isoleren, duurzaamheid zit in alle lagen en gradaties in onze samenleving. Ik ben dus zeer benieuwd wat het oplevert!”

Over de campagne
Via de bewustwordingscampagne “Ontdek je lek” worden huurders én andere geïnteresseerden twee weken uitgedaagd de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden op te sporen. Hierin geeft de energiemonitor ze inzicht, op te halen bij het Energieloket dat gevestigd zit in het Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder (Harmen Visserplein 5). Het energiedisplay wordt aangesloten op de slimme meter en geeft real time inzicht in het energieverbruik. De opdrachtkaart die erbij zit, helpt mensen wat ze kunnen onderzoeken.

Waar zit jouw lek? Kom naar het Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder en haal jouw energiemonitor op om dit twee weken te ontdekken. Het Energieloket is iedere maandag van 15.00 tot 17.30 uur geopend.