Ondernemers moeten vóór 1 juli 2019 aan de informatieplicht van het activiteitenbesluit milieubeheer voldoen. Daarom is dit hét moment om vastgoed te verduurzamen. Dat levert namelijk kostenbesparing op en is daarmee interessant voor eigenaren van zakelijk én maatschappelijk vastgoed, zelfs voor huurders. Het Energieloket Flevoland heeft daarom een wegwijzer ontwikkeld: wie-is-wie en wie-doet-wat om organisaties te helpen financieel voordeel te halen uit energiezuinig vastgoed. De folder is te te verkrijgen bij het Energieloket Flevoland.

 

“We zijn erg blij met deze folder, omdat ondernemers in een oogopslag nu kunnen zien welke organisatie hulp kan bieden,” aldus Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. “Met diverse partners hebben we samen overzichtelijk gemaakt wie op dit moment wat doet.”

Voor welke organisaties is de folder interessant? Natuurlijk voor ondernemers, vanwege het genoemde activiteitenbesluit. Maar ook voor vastgoedinvesteerders en VVE’s is de folder een mooi beginpunt. Zo kunnen VVE’s nog best eens tegen praktische problemen aanlopen als het gaat om de initiële investering of juist de verdeling van de duurzame elektra danwel financiële opbrengst.

Meer weten?
Download dan de folder of bezoek een van de spreekuren van het Energieloket Flevoland. Het Energie Expertisecentrum Flevoland zal ook regelmatig aanwezig zijn bij de lokale spreekuren voor advies aan bedrijven en instellingen en organiseert samen met Energieke Regio ook negen inspiratie- en informatiebijeenkomsten in Flevoland.

Update: bekijk hier een handige checklist.