Kunnen particulieren participeren in windparken? Jazeker! Op zaterdag 20 april 2019, tussen 11.00 en 15.00 uur houdt Windplanblauw een tweede Open Winddag in de Kalverschuur aan de Tulpenroute te Swifterbant. Bezoekers komen alles te weten over het windpark, hoe ze hierin kunnen participeren en wat de laatste stand van zaken rondom het Flevolandse windpark is.  Voor volwassenen mét kinderen zijn er excursies en leuke activiteiten. Windplanblauw ligt in de noordwesthoek van Flevoland en wordt ontwikkeld door de Flevolandse energie-coöperatie SwifterwinT en Vattenfall, dat vroeger Nuon heette.

 

“ONZE WINDENERGIE, DUS IEDEREEN KAN MEEDOEN”

“Een deel van het windpark is gereserveerd voor bewoners uit het projectgebied en omliggende woonkernen om mee te denken en mee te investeren in het windpark,” verklaart Herman Vermeer, directeur van SwifterwinT. “Maar het is ónze windenergie, dus iedereen kan en mag meedoen. Juist in een vroeg stadium willen we ambassadeurs. Alle bewoners en ondernemers in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland kunnen participeren. De minimale inleg zal tussen de honderd en tweehonderd euro liggen. Met de uiteindelijke opbrengst willen we graag meer duurzame projecten uitrollen.”

In de toekomst zullen 61 turbines zo’n 250 MW opwekken, dat is genoeg stroom voor het totale elektriciteitsverbruik van ca. 125.000 Nederlanders. Windplanblauw bespaart daarmee jaarlijks 340.000 ton CO2-uitstoot.

“WAT KUNT Ú DOEN?”

Geïnteresseerd, maar geen tijd op 20 april? In dat geval kunt u vriend van Windplanblauw worden. Vrienden van het windpark worden het eerst op de hoogte gesteld van ontwikkelingen en mogen meedenken over het invullen en uitwerken van de obligaties. Ook hebben zij mogelijk voorrang bij inschrijving op participaties.

Wil u ook zelf aan de slag met thuis  duurzame energie opwekken? Bezoek dan een van de inloopspreekuren van het Energieloket Flevoland.  Klik hier voor locaties en actuele openingstijden. Of kijk doorloop onze online tool “inzicht in uw huis” en bekijk welke mogelijkheden er zijn om uw woning te verduurzamen.