Wist u klussen dat klussen en energiebesparing prima samen gaan? Om dat te onderschrijven zal het Energieloket Flevoland komende zaterdagochtend 20 april 2019 vanaf 10:00 uur een pop-up store neer zetten bij Praxis Bouwmarkt Lelystad Pallazo aan de Zuiderpoort. Op deze locatie geven medewerkers van het loket energieadvies en algemene informatie over energiebesparing in, om en aan de woning. De pop-up store is aanvullend op de vaste inloopspreekuren in de loketten. Ook buiten kantooruren wil het energieloket Flevolanders helpen besparen op energiekosten. Bezoekers van het pop-up loket maken kans op een energiescan op maat ter waarde van 250 euro.

 

LENTE: KIJK EENS NAAR HR++-glas

Heeft u al isolatieglas?

Wat houdt energiebespaaradvies precies in? Energiebesparing is heel breed, maar een groot deel zit in gedrag. Want wat niet wordt verbruikt, hoeft niet te worden opgewekt. Ook kan er voor geen of weinig geld al veel bespaard worden: denk aan korter douchen, LED-lampen, tochtstrippen en bewegingsmelders. Er zijn, kortom, allerlei maatregelen. Maar met de lente en het voorjaar in om ons heen, kijken we ook met nieuwe ogen door de ramen. Niet alleen zijn ze keurig gelapt tijdens de voorjaarsschoonmaak, er kan ook nog eens goed gekeken worden of ze niet aan vervanging toe zijn. Want HR++-glas of triple glas houden de kou véél beter buiten uw woning. Kortom, een mooi moment om eens te kijken of u toe bent aan nieuwe beglazing. Een mooie kans om te kijken of u er volgende winter warmpjes bij zit.

 

WAT IS EEN ENERGIESCAN?

Wat is nu precies de op maat gemaakte energiescan? In het geval u winnaar bent van de winactie, komt er een energie-adviseur naar uw woning met een infraroodcamera. Deze speciale camera maakt foto’s die warmte en kou in kaart brengen. Aan de hand van deze foto’s kunt u in kaart brengen

Voorbeeld van een infrarood-foto

of uw glazen en muren wel of niet goed geïsoleerd zijn.

Voordeel van een goed geïsoleerde woning is dat het leefklimaat in een woning veel prettiger is. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft de woning veel koeler. Investeren in goed isolatiemateriaal levert dus veel wooncomfort op. En dat betaalt zich terug: in de waarde van uw woning, maar ook in uw energierekening. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.

ENERGIELOKET INFORMEERT OOK ONLINE

Voor al deze onderwerpen en meer kunt u zaterdag  20 april 2019 vanaf 10:00 uur terecht aan het pop-up loket van Energieloket Flevoland bij Praxis Bouwmarkt te Lelystad Pallazo. Mocht u komende zaterdag verhindert zijn om ons loket te bezoeken, kunt u via online via de bewonersverhalen vast lezen hoe Flevolanders die u voorgingen een en ander hebben ervaren. Mocht u willen weten wat er voor uw woning mogelijk is, kunt u op onze website de tool “verbeter uw inzicht” door lopen. Wilt u op de hoogte blijven over energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief.