Hoe gasvrij ben jij? Doe de 50-gradentest!

Is jouw huis klaar voor verwarmen op een lage temperatuur? Neem de proef op de som. Hoe? Verlaag twee weken lang de temperatuur van de CV-ketel naar 50 graden en ervaar of de temperatuur nog aangenaam wordt in huis. Krijg je het huis niet comfortabel verwarmd? Energieloket Flevoland adviseert!

In 2050 alle huizen in Nederland aardgasvrij

De overheid wil dat alle huizen in Nederland in 2050 van het aardgas af zijn. Daarom stappen steeds meer Nederlanders over naar andere manieren van verwarmen. Bijvoorbeeld met een duurzaam warmtenet of een (hybride) warmtepomp. Deze technieken werken met een lagere temperatuur van het verwarmingswater dan de huidige cv-ketels. In plaats van 70 of 80 graden, verwarmen zij het water tot hooguit 50 graden.

Om jouw huis met die lage temperatuur goed warm te krijgen, moeten er 2 dingen in orde zijn:

  • het huis moet goed genoeg geïsoleerd
  • de verwarming (het afgiftesysteem) moet voldoende warmte kunnen afgeven. Vloer- of wandverwarming zijn hiervoor gemaakt, maar ook huidige radiatoren of convectoren kunnen geschikt zijn of geschikt worden gemaakt

 Check je isolatie met de Thermocard!
Op de achterzijde van de Thermocard is een speciale thermometer geplaatst. Deze bevat een hoogwaardige folie met vloeibare kristallen, die zeer nauwkeurig een temperatuur kan meten tussen de 12 en 26 graden Celsius. Wanneer de Thermocard met de achterkant tegen bijvoorbeeld het dak wordt gehouden toont deze binnen enkele seconden de temperatuur van jouw dak. Vergelijk het verschil met de daadwerkelijke temperatuur in de ruimte en kijk of er nog besparingskansen zijn.

Bij het Energieloket Flevoland kun je een gratis Thermocard aanvragen en deze krijg je dan thuisgestuurd. Vraag jouw gratis thermocard aan via het invulformulier op: energieloketflevoland.nl/contact

Wil je meer informatie over verwarmen op lage temperatuur? 

Wil je meer informatie over onze acties of een advies op maat? Bel (0320-252004 of ), mail ([email protected]), chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.  Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

 Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!