Gevelisolatie

Gevelisolatie heeft vele voordelen. Je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. De gevel van je woning kun je zowel aan de binnenkant als de buitenkant isoleren.

Gevelisolatie heeft vele voordelen. Je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. De gevel van je woning kun je zowel aan de binnenkant als de buitenkant isoleren.

De gevel van je woning kun je aan de binnenkant en de buitenkant isoleren. In beide gevallen wordt er isolerend materiaal in of aan de muur bevestigd waardoor minder warmte weg kan stromen.

Bij gevelisolatie kun je denken aan:
– Spouwmuurisolatie
– Binnen en buitengevelisolatie

Voor aanvullende informatie kun je kijken op de website van Milieu Centraal.

Veelgestelde vragen

Mijn spouw is geïsoleerd, kan ik dat verbeteren met gevelisolatie?

Ja, dit is in sommige gevallen zelfs aan te raden. Wanneer je doel is om een energieneutrale woning te maken ontkom je er al niet aan.

Is er een vergunning nodig voor buitengevel isolatie?

Bij een wijziging aan de gevel dien je altijd een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit kan via je gemeente.

Waar moet ik op letten bij buitengevelisolatie?

Vanwege de grote hoeveelheid aandachtspunten raden we aan telefonisch contact op te nemen met het loket via 085 – 7920158.

Waar moet ik op letten bij binnengevelisolatie?

Vanwege de grote hoeveelheid aandachtspunten raden we aan telefonisch contact op te nemen met onze helpdesk.

Volgens mij heb ik vleermuizen in de spouw, wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat er vleermuizen in spouwmuren huisvesten. Vleermuizen zijn een beschermde diersoort die niet zomaar gestoord mag worden. Volgens de Wet natuurbescherming zal je een ontheffing bij de provincie moeten aanvragen.

Vooraf zal je echter een onderzoek moeten laten uitvoeren door een deskundige.  De soort vleermuis moet bepaald worden en in welke maanden van het jaar ze in de spouw verblijven. Voordat de spouw gevuld kan worden moet er een nieuwe leefruimte gemaakt worden voor de vleermuizen. Hiervoor zijn speciale vleermuiskasten te koop.