Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt u in combinatie met uw hr-ketel op gas. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de verwarming van uw huis. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of warmeventilatielucht en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Als het buiten te koud is, springt de hr-ketel bij. Een hybride warmtepomp op buitenlucht  kost inclusief btw en installatie tussen de € 3.600 en € 4.600.

Lees meer

Volledige warmtepomp

Een volledige warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp vervangt uw HR-ketel op gas. Uw combineert een volledige warmtepomp met lage temperatuur verwarming: dat is vloer- of wandverwarming of speciale radiatoren (lage temperatuur). Een volledig elektrische warmtepomp kost tussen de € 6.500 en € 19.500 (inclusief installatie en btw).

Lees meer

Ventilatie warmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride warmtepomp die de warmte uit de ventilatielucht haalt. De warmtepomp komt in de plaats van de ventilatie-unit. U heeft geen buiten-unit nodig. Een ventilatiewarmtepomp levert minder warmte dan een hybride warmtepomp op buitenlucht. De hr-ketel zal dus vaker bijspringen. Een ventilatiewarmtepomp kost (zonder hr-ketel) € 2.500 tot 4.700 inclusief installatie en btw.

Lees meer

Vraag hier een checklist

Neem voor onafhankelijk advies contact op met het Energieloket