Isolerend glas

Met isolatieglas blijft de warmte in huis. Dat is beter voor het milieu en beter voor je portemonnee.

Veel huizen in Flevoland hebben nog ramen met enkel glas op de bovenverdieping.

Zelfs als je deze ruimtes niet verwarmd, kan investeren in HR++ glas veel winst opleveren: meer comfort, minder gasverbruik en minder condensatie. HR++ glas kost voor een tussenwoning gemiddeld €3100 inclusief btw en plaatsing exclusief eventuele subsidie (bron: Milieucentraal). Naast het verbeterde comfort, bespaar je door enkel glas te vervangen met HR++ glas ook flink in je stookkosten.

Veelgestelde vragen

Wie kan het glas voor mij vervangen?

Niet alle isolatiebedrijven bieden de mogelijkheid om glas te vervangen. Glas kan ook worden vervangen door schilders. Er moet overigens altijd een schilderbeurt plaatsvinden na plaatsing van het glas.

Is er een vergunning nodig voor het vervangen van het glas en/of de kozijnen?

Doorgaans heb je  geen vergunning nodig. Dit kan wel het geval zijn bij een beschermd stads-of dorpsgezicht. Ook moet je een vergunning aanvragen als je de ramen van een monument aan wilt passen.

Bezoek voor advies op maat één van de energieloketten of vul het contactformulier in. 

Ik woon in een monument, waar moet ik op letten?

Bij een wijziging aan een monument dien je bijna altijd een omgevingsvergunning aan te vragen bij je gemeente.

Bezoek voor advies op maat één van de energieloketten of vul het contactformulier in. 

Is condensatie op dubbel glas normaal?

‘s Nachts en ‘s ochtends kan er condens ontstaan op de buitenkant van het glas. Dat komt doordat triple glas en HR++ glas zo goed isoleert, dat de temperatuur van de buitenruit relatief laag is. De condens is niet gevaarlijk en verdwijnt vanzelf in de loop van de ochtend. Bij triple glas heb je wat meer condens dan bij HR++ glas.

Blijft de glasplaat condens vertonen aan de binnenkant van het glas? Dan is de glasplaat waarschijnlijk lek. De isolatiewaarde is dan lager. Dit is niet te repareren. Om dit op te lossen moet de glasplaat vervangen worden.

Bezoek voor advies op maat één van de energieloketten of vul het contactformulier in. 

Wat kost isolerend glas ongeveer?

Het laten vervangen van alle glasplaten in je woning voor modern HR++ glas kost ongeveer € 3000,- voor een tussenwoning tot ongeveer € 4500,- voor een grotere vrijstaande woning. Hier gaan we uit van dezelfde kozijnen die geen aanpassingen behoeven.

Wil je nieuwe, isolerende kozijnen met triple glas? Reken dan op een bedrag van ongeveer € 8.400,- voor een tussenwoning tot € 12.500 voor een grotere vrijstaande woning.

Bezoek voor advies op maat één van de energieloketten of vul het contactformulier in.