Verwarmingstest

Doe mee met de verwarmingstest en kom er achter of jouw huis voldoende geïsoleerd is. Blijft het warm of wordt het toch nog koud?

In 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. Steeds meer Flevolanders zetten stappen richting een aardgasvrije woning en willen graag weten of hun huis al klaar is voor de overstap naar een duurzame manier van verwarmen. Doe komende winter mee met de verwarmingstest en ervaar of jouw huis voldoende geïsoleerd is. Tijdens deze test verlaag je de temperatuur van je cv-ketel naar 50 graden in een koude periode voor twee weken lang.

Hoe het werkt

Meld jezelf aan via dit aanmelformulier. Je krijgt een seintje als de test begint. Zodra de test begint zet je de temperatuur van je cv-ketel op 50 graden en ervaar je voor twee weken wat dit betekent voor jouw huis. Blijft het warm of wordt het toch nog koud? Na de testperiode krijg je een e-mail met een link naar een online tool. Je vult hier jouw ervaring in en op basis daarvan krijg je advies op maat voor de best passende vervolgstap. Met dit advies kun je aan de slag.

De cv-ketel instellen

De temperatuur van jouw cv-ketel anders instellen is niet moeilijk. Milieu Centraal geeft hier handige instructies voor verschillende type ketels.

Wanneer kun je niet meedoen?

Je kunt niet met deze test meedoen als je:

  • een vr-ketel hebt. Deze ketels zijn niet geschikt om te verwarmen op lage temperaturen. Lees hier meer over verschillende soorten ketels.
  • stadsverwarming hebt. Bij stadsverwarming kun je niet zelf de temperatuur kiezen van de warmte die je huis in komt.

Meer informatie over de verwarmingstest vind je op de website van Milieu Centraal.