Doe het licht uit, ook op je werk!

Kijk je ’s avonds of ’s nachts naar buiten dan valt één ding op. Bij veel kantoren, grote gebouwen en bij winkels staat vaak de hele nacht het licht aan. Ook als er niemand meer is. Verminder onnodig energieverbruik op de werkvloer. Spreek erover met je baas, collega’s en zet samen de knop om.

58% van de Flevolandse bedrijven heeft s ’nachts onnodig de lichten aan staan. Licht in kantoren en grote panden ’s nachts laten branden is pure verspilling. Uit een schatting van onderzoeksbureau schatting blijkt dat er jaarlijks 1 miljard kilowattuur aan elektriciteit bespaard kan worden als de lichten van deze panden ’s nachts worden gedoofd. Dat is evenveel als het jaarlijkse verbruik van 350.000 huishoudens.

 

Energiezuiniger kantoor, nu fijn straks verplicht

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden in Nederland minimaal energielabel C hebben. Heeft jouw kantoor energielabel D tot en met G dan is er werk aan de winkel. Alle energiebesparende maatregelen die je binnen tien jaar terugverdient moet je doorvoeren. Energiezuinige ledverlichting is zeker één van de maatregelen die je makkelijk terugverdient.

 

Verminder eenvoudig onnodig lichtgebruik

Verduurzaming zit niet alleen in de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe lampen. Er valt nog veel te behalen door ons gedrag aan te passen. Bijvoorbeeld door onnodige verlichting uit te doen, zodra niemand meer op kantoor is. Maar denk ook aan de school, de bibliotheek of een buurthuis.

 

Hoe meer mensen in een gebouw werken, hoe lastiger het is om te bepalen wie het licht uit moet doen. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen die kunnen helpen. Installeer een bewegingssensor of een tijdschakelaar. Zo hoeft niemand meer het licht uit te doen, het gaat vanzelf.

 

Gratis energiezuinige ledlamp

Ook voor ondernemers is een gratis ledlamp op te halen tijdens de inloopspreekuren van het Energieloket Flevoland (zolang de voorraad strekt).

 

Locaties en tijden: Contact | Energieloket Flevoland

Gratis én onafhankelijk advies:

Bel (0320-252004), mail ([email protected] of chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!