Een tochtvrij huis

Publicatiedatum: 13 december 2022

Tocht zorgt voor kou en onnodig veel energieverbruik. Gelukkig is de oplossing simpel: check naden en kieren en maak ze dicht. Heb jij last van tocht via de brievenbus? Het energieloket helpt je op weg om tocht aan te pakken. Kom langs tijdens één van de spreekuren en krijg een gratis brievenbusborstel (zolang de voorraad strekt). Kijk voor de spreekuurtijden in jouw gemeente op onze contactpagina.

Een huis met veel naden en kieren verliest warmte. Hierdoor voelt je huis kouder aan. De thermostaat een graadje hoger zetten lijkt een goed idee, maar hierdoor gaat ook je gasverbruik omhoog. Maatregelen tegen tocht zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Tochtstrips, een dorpelstrip en kit kun je vinden bij de bouwmarkt in de buurt. Ga op kierenjacht en check de hotspots voor tocht. Denk aan kieren bij ramen, deuren, tussen kozijnen en de muur, bij het kruipluik, bij gaten in de muur of vloer waar leidingen doorheen lopen. Nadat je alle kieren en naden dicht hebt gemaakt kan de verwarming ook een graadje lager, omdat het huis warmer aanvoelt. Zo kun je besparen op je energierekening!

Via de website van het Energieloket download je een handige checklist. Zo kun je meteen aan de slag!

Gratis én onafhankelijk advies:

Bel (0320-252004 of 0527-633931), mail [email protected] of chat met ons. De gratis brievenborstel is verkrijgbaar tijdens een lokaal inloopspreekuur. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact. Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!