Energie Event Zeewolde

Publicatiedatum: 22 mei 2024

Op zaterdag 1 juni vindt van 10.00 – 16.00 uur het Energie Event Zeewolde plaats in het gebouw van RSG Slingerbos Levant. Het event is een initiatief van de gemeente Zeewolde. Net als alle andere gemeentes in Nederland moet ook de gemeente Zeewolde vóór 2050 aardgasvrij zijn. Dit is landelijk afgesproken in het Klimaatakkoord. Op die manier dringen we de uitstoot van broeikasgassen terug en beperken we klimaatverandering.

Op het Energie Event Zeewolde krijgt u advies en informatie van (lokale) ondernemers over het besparen van energie. Zij laten u zien hoe u uw huis zonder gas kunt verwarmen en kunt koken en toch uw wooncomfort behoudt of zelfs verbetert. Dit event is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Zeewolde. Huiseigenaren kunnen advies krijgen over het verduurzamen van hun woning en hoe ze de overstap kunnen maken naar wonen zonder aardgas. Huurders kunnen informatie verzamelen over energiebesparing en het verhogen van hun woongenot.

Ecologische maatregelen
Er zijn tal van mogelijkheden om energiezuiniger en gasvrij te wonen. Dit kunnen soms relatief kleine ingrepen en deels ook grotere projecten zijn. Vaak is het een mix van beide en niet alles hoeft tegelijk te gebeuren. Denk hierbij aan bijv. radiatorfolie, tochtstrips, zonnepanelen, isolatie van de woning, laadpalen en een warmtepomp. Maar u kunt bij na-isolatie ook denken aan ecologische maatregelen door bijvoorbeeld rekening te houden met beschermde soorten zoals de huismus, vleermuis en gierzwaluw.

Kortom laat u inspireren en adviseren over alle mogelijkheden en vooral de oplossingen die voor uw situatie het meest effectief zijn. Zo zorgen we samen voor een beter leefklimaat, voor nu en voor de toekomst.

Inschrijven als exposant
Er is nog beperkt ruimte voor standhouders. Om uw interesse kenbaar te maken kunt u online inschrijven via www.energie-event-zeewolde.nl/standhouders. Van de organisatie ontvangt u bericht of u definitief bent ingeschreven als exposant.

 

Meer informatie: www.energie-event-zeewolde