Flevolandse Energiecoöperaties realiseren bijzondere zonne- energieprojecten

Flevoland telt bijna 10 verschillende energiecoöperaties opgericht door bewoners. Deze coöperaties dragen bij aan duurzame energie die lokaal is opgewekt uit zon en wind. Zo zijn er een aantal Flevolandse projecten die groene zonnestroom produceren. Die energie verkoopt de energiecoöperatie vervolgens als energieaanbieder. Als bewoner kun je een energiecooperatie steunen via een lidmaatschap, groene stroom afnemen of meedoen met een lokaal energieproject. Neem contact op met Energieloket Flevoland voor een overzicht van de mogelijkheden.

Wil jij ook profiteren van lokaal opgewekte, duurzame energie van Flevolandse bodem? We noemen 2 zonnige voorbeelden van lokaal opgewekte energie.

ZeewoldeZon laat Zeewoldenaren genieten van zonne-energie via appartementencomplexen

Energiecoöperatie ZeewoldeZon plaatst op de daken van woningen van de woningcorporatie Woonpalet sinds 2017 zonnepanelen.  Deze zonnestroom is niet alleen beschikbaar voor de huurders, maar voor alle Zeewoldenaren zonder dat zij zelf hoeven te investeren. Inmiddels liggen er al bijna 2.400 zonnepanelen in Zeewolde op 12 verschillende locaties. Voor dit project heeft ZeewoldeZon inmiddels genoeg deelnemers, maar voor andere projecten zoeken zij nog wel Zeewoldenaren die zich aan willen sluiten.

Mee-investeren in zonnepark Zuyderzon via De Groene Reus

Achter de vroegere gevangenis aan de Caissonweg in Almere ligt nu zonnepark Zuyderzon. Sinds 2019 leveren de bijna 100.000 zonnepanelen jaarlijks meer dan 30.000 MWh aan stroom. Omgerekend staat deze stroomopbrengst gelijk aan het jaarverbruik van meer dan 10.000 huishoudens. De CO2 -reductie van dit zonnepark is ongeveer 18.000 ton, wat gelijk is aan de vermeden uitstoot van bijna 5.000 auto’s die elk 25.000 kilometer per jaar rijden.  Zuyderzon Almere is een samenwerking van HVC en Sunwatt. Energiecoöperatie De Groene Reus zorgde ervoor dat 412 inwoners van Flevoland konden mee-investeren in het zonnepark. Deze Flevolanders profiteren via hun investering ook van de opbrengsten van het park.

Voor meer informatie neem kontakt op met Energieloket Flevoland

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.