Flevolandse energiecoöperaties gaan samen voor groene energie

Wil je zelf graag duurzame energie opwekken maar kun je geen zonnepanelen nemen? Of heb je al zonnepanelen maar zou je graag meer duurzame energie op willen wekken? Wordt dan lid van één van de Flevolandse energiecoöperaties. Door lid te worden van een energiecoöperatie bij jou in de buurt ga je voor energie van Flevolandse bodem. 

Publicatiedatum: 25 juli 2022

Samen energie opwekken 

Een energiecoöperatie wordt opgericht door bewoners en is van de leden. Via een energiecoöperatie kunnen windmolens en zonnepanelen aangelegd worden. De lokale stroom die deze grootschalige projecten opwekken wordt verkocht. De leden bepalen wat er met de winst gebeurt die de coöperatie maakt. Het is mogelijk om de winst die de coöperatie maakt uit te keren aan de leden. Al kiezen de meeste coöperaties voor een herinvestering in nieuwe lokale projecten. De leden kunnen ook besluiten om met (een deel van) de winst de lokale voedselbank of sportvereniging te ondersteunen. De winst uit Flevolandse energie is en blijft op deze manier van bewoners. 

 

Welke energiecoöperatie zit er bij jou in de buurt? 

In Flevoland zijn er 9 verschillende energiecoöperaties. Voor vrijwel iedere Flevolander is er een energiecoöperatie dicht bij: 

Voor meer informatie: bel (0320-252004 of  0527-633931), mail ([email protected]), chat via www.energieloketflevoland.nl  of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.   

 Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.  

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.  
Energieloket Flevoland helpt!