Gebruik de bespaarklok

 

Wist jij dat het uitmaakt wanneer je thuis grote elektrische apparaten aanzet? Door apparaten op andere tijden aan te zetten kan je geld besparen en het milieu een handje helpen. Hoe dan, vraag je je misschien af? Een apparaat gebruikt toch altijd evenveel stroom? Ja, dat klopt. Maar dat is niet het hele verhaal. 

 

Publicatiedatum: 30 mei 2022

In Flevoland wekken we veel energie op uit duurzame bronnen; wind en zon. Op dagen met veel zon en wind kan het voorkomen dat er op sommige plekken zoveel duurzame energie wordt opgewekt dat het elektriciteitsnet te vol wordt. Dit noemen we netcongestie. Dat gebeurt vooral overdag wanneer de zon op z’n felst is, maar het gebruik laag omdat niemand thuis is. Wanneer het net vol dreigt te raken (veel aanbod) daalt de prijs van elektriciteit. Een maand geleden daalde de prijs van elektriciteit zelfs even onder nul, wat betekent dat je betaald kreeg om elektriciteit te gebruiken.

Het is dus handig om op deze momenten grote apparaten, zoals de wasmachine, vaatwasser en droger, aan te zetten. Veel apparaten hebben tegenwoordig een timerfunctie waarmee je de apparaten kunt aanzetten terwijl je er zelf niet bent. Je kan deze timerfunctie zien als een bespaarklok! Zorg dat je apparaten draaien tussen 12:00 en 16:00. Niet alleen betaal je hierdoor minder geld, je helpt ook met het beter verdelen van de stroomlast over het elektriciteitsnet.

Als iedereen in Flevoland dat zou doen zou het een groot verschil maken! Wil je meer weten over slim omgaan met energie, je eigen energie opwekken of energie besparen? Kom dan een keer langs bij het Energieloket in uw gemeente. Kijk op www.energieloketflevoland.nl.

Woomcomfort omhoog én energierekening omlaag: Energieloket Flevoland helpt  
Wil je meer informatie? Kijk dan op www.energieloketflevoland.nl Je kunt ons bereiken via de chat, mail ([email protected]) en telefoon (0320-252004). Wil je op de hoogte blijven van het energienieuws en andere zaken? Meld je dan aan op de nieuwsbrief of volg het loket op Facebook en Twitter.

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.