Haal je gratis LED-lamp en vervang een onzuinige lamp in huis 

De dagen worden nu merkbaar korter. In de avond en vroege ochtend gaat het licht vaker aan. Ongeveer 14 procent van je stroomverbruik gaat op aan verlichting. Wanneer je energiezuinig omgaat met verlichting en bewuste keuzes maakt bij de aanschaf van nieuwe verlichting, kun je flink op je energierekening besparen. Bezoek snel een spreekuur van de Samenwerkende Energieloketten Flevoland en ontvang een gratis LED-lamp (zolang de voorraad strekt).  

Begin klein en bespaar   

Kies jij voor het vervangen van je oude lampen en ga je voor LED verlichting?  Bij het inloopspreekuur ligt een gratis LED lamp voor je klaar die ook dimbaar is (E27, 806 Lm / 7 W vervangt 60 W). Per inwoner wordt 1 LED lamp verstrekt.

Deze actie loopt zolang de voorraad strekt. Wil je graag meer advies over besparingen in jouw woning? Neem dan contact op via ons contactformulier  www.energieloketflevoland.nl/contact of stel je vraag bij het ophalen van de lamp bij het spreekuur.

Waarom LED?  
Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom LED-verlichting beter is dan andere verlichtingstechnieken. Ledlampen gaan meer dan 35.000 branduren mee. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen en 25 langer dan halogeen lampen. Bovendien gebruikt een LED-lamp maar 10% van de stroom die een gloei of halogeen lamp gebruikt. Het lage energieverbruik maakt niet alleen dat LED-verlichting beter is voor het milieu, maar heeft nog meer voordelen. Ledlampen geven weinig tot geen hitte en dragen daardoor niet bij aan de verwarming van de ruimte waar ze hangen. Ledlampen zijn kortom momenteel de groenste en milieuvriendelijkste verlichtingsbronnen die er zijn.