Hoe benut je jouw opgewekte zonne-energie het best?

Met zonnepanelen benut je jouw dak om zelf schone en voordelige elektriciteit op te wekken. Ruim 1 op de 4 Flevolanders heeft zonnepanelen op het dak van de woning liggen. Maar hoe maak je nou optimaal gebruik van de opgewekte zonnestroom? Neem contact op met het Energieloket Flevoland, voor een zonnepanelenadvies op maat. Voor elk contact ligt tevens een gratis waaier klaar om je te verkoelen bij warme dagen. 

Maak optimaal gebruik van je zonnepanelen
Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Daarom werken ze ook op bewolkte dagen, al is de stroomopbrengst dan wel minder dan op een zonnige dag. Zodra het licht wordt beginnen de zonnepanelen stroom op te wekken tot het weer donker wordt. Als er veel licht is wekken ze de meeste stroom op. In Nederland is er tussen 11.00 en 16.00 het meeste zonlicht. Het loont dus om juist tussen deze tijdstippen apparaten aan te zetten die veel elektriciteit gebruiken zoals de vaatwasser, wasmachine of wasdroger. Zo profiteer je het meest van je eigen opgewekte energie. Ben je niet thuis? De meeste moderne vaatwassers, wasmachines en drogers hebben een ‘uitgestelde-start’-knop. Zo bepaal je zelf wanneer jouw apparaat aangaat. En laad je elektrische auto overdag op wanneer de zon volop schijnt.

 Zonne-advies op maat
Neem contact op met het Energieloket Flevoland voor een zonne-advies op maat. En als extraatje is er voor iedere Flevolander een gratis waaier om je te verkoelen op warme dagen (zolang de voorraad strekt).