Hoe gasvrij ben jij?

Is jouw huis klaar voor verwarmen op een lage temperatuur? Neem de proef op de som. Hoe? Verlaag twee weken lang de temperatuur van de CV-ketel naar 50 graden en ervaar of de temperatuur nog aangenaam wordt in huis. Krijg je het huis niet comfortabel verwarmd? Energieloket Flevoland adviseert!

In 2050 alle huizen in Nederland aardgasvrij

De overheid wil dat alle huizen in Nederland in 2050 van het aardgas af zijn. Daarom stappen steeds meer Nederlanders over naar andere manieren van verwarmen. Bijvoorbeeld met een duurzaam warmtenet of een (hybride) warmtepomp. Deze technieken werken met een lagere temperatuur van het verwarmingswater dan de huidige cv-ketels. In plaats van 70 of 80 graden, verwarmen zij het water tot hooguit 50 graden. Om jouw huis met die lage temperatuur goed warm te krijgen, moeten er 2 dingen in orde zijn:

  • het huis moet goed genoeg geïsoleerd
  • de verwarming(het afgiftesysteem) moet voldoende warmte kunnen afgeven. Vloer- of wandverwarming zijn hiervoor gemaakt, maar ook huidige radiatoren of convectoren kunnen geschikt zijn of geschikt worden gema

Wil je meer informatie over verwarmen op lage temperatuur? 

Bel, mail of chat met Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag | Energieloket Flevoland

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!