Hulp woningeigenaar bij subsidieaanvraag verduurzaming

Voor verduurzaming van de eigen woning is het mogelijk om subsidie aan te vragen, namelijk de ISDE-subsidie (Investeringsubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). Veel  huiseigenaren vinden dit ingewikkeld. De samenwerkende energieloketten in Flevoland geven via inloopspreekuren advies en hulp aan woningeigenaren bij het aanvragen van deze ISDE-subsidie.

Hulp nodig? In Zeewolde, Emmeloord, Dronten en op Urk zijn er wekelijks inloopspreekuren. 

Meest voorkomende problemen

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat veel huiseigenaren het aanvraagformulier lasig kunnen vinden en dat voorwaarden onduidelijk zijn. Zo zijn bijvoorbeeld foto’s en is een meldcode van de uitgevoerde maatregel nodig. Ook verwachten soms huiseigenaren meer subsidie dan ze uiteindelijk ontvangen.

 

Hulp bij aanvragen ISDE-subsidie

Via het inloopspreekuur van je lokale energieloket kan de gehele subsidieaanvraag worden doorgenomen, zodat je niet onverwacht voor verrassingen komt te staan.

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor isolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel) en duurzame energieopwekking (zoals warmtepomp of zonneboiler). Afhankelijk van welke maatregel je uitvoert en hoeveel, kun je een hoger of lager subsidiebedrag krijgen.