Hybride Warmtepomp

Milieu centraal heeft onderzoek laten doen naar het kennisinzicht van consumenten voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp is vaak een (lucht-water) warmtepomp die samenwerkt met uw Cv-ketel voor de levering van verwarming en warm water. Het levert vaak een forse besparing op de energierekening, doordat je minder gas verbruikt.

 

Uit het onderzoek (met 1000 deelnemers) bleek dat meer dan 80% van de woningeigenaren verwarmt met een cv-ketel. En dat er inmiddels bij ongeveer 5% van de woningeigenaren een warmtepomp (zowel hybride als all-electric) aanwezig is. De meeste woning uit het onderzoek hadden een relatief jonge Cv-ketel tot 5 jaar oud. Een hybride warmtepomp kan daar prima mee samenwerken.

Heel herkenbaar ook voor Flevolanders is dat de motivatie voor het aanschaffen van een warmtepomp naast de besparing op de gasrekening ook de besparing op CO2 uitstoot en dus het klimaatdoel is, zeker als je stroom uit zon en wind gebruikt. Wilt u meer weten over de hybride- of all-electric warmtepomp, ga dan naar de website.

Is uw cv-ketel al wat ouder (10 jaar of ouder) dan kunt u nu alvast nadenken over vervanging. Loop binnen tijdens de spreekuren van het Energieloket bij u in de buurt om te bespreken of uw eigen woning al geschikt is voor de warmtepomp.