“Een ieder moet uiteraard voor zichzelf uitmaken wat mogelijk is en wat men kan en wil, maar het zou al mooi zijn als men nadenkt over maatregelen

Lelystad – Schoener – 1993 – Energielabel B.

We zijn ons momenteel aan het oriënteren om te investeren in zonnepanelen.

Woonplaats: Lelystad (Schoener). Bouwjaar: 1993. Voorlopig energielabel: B. Energiescan: N.V.T.. Maatregelen: LED verlichting, zonnepanelen, inductiekookplaat.

 


Meneer Kuit aan het woord: 

Waarom heeft u interesse in de energiescan?
We willen laten onderzoeken hoe ons huis er aan toe is op dit gebied, op welke punten ons huis verbeterd kan worden en wellicht met een investering ons een financieel voordeel kan geven om zodoende maatregelen te treffen die een bijdrage aan de milieu effecten kan opleveren.

Welke energiebesparende maatregelen heeft u tot nu toe genomen in huis?
Op dit moment nog weinig ingrijpende maatregelen genomen, anders dan LED verlichting in en om het huis inzetten.

Waar zou u mee aan de slag willen?
We zijn ons momenteel aan het oriënteren om te investeren in zonnepanelen. Zodra we deze werkend op ons dak hebben liggen, zullen we tevens onze gaskookplaat vervangen met een inductie kookplaat om zodoende wat minder gas te verbruiken.

Zodra de energie scan duidelijkheid geeft in de mogelijk noodzakelijke maatregelen, dan weten we meer. De kans bestaat dat er her en der geïsoleerd kan worden. Hier zullen we dan verder onderzoeken naar de mogelijkheden, methodes, financiële kosten en voordelen.

Wat heeft u daarbij nodig?
De resultaten van de energie scan, tijd om de mogelijkheden te onderzoeken , goede adviezen en uiteraard voldoende financiële middelen.

Wat verwacht u van uw medebewoners in deze wijk?
Een ieder moet uiteraard voor zichzelf uitmaken wat mogelijk is en wat men kan en wil, maar het zou al mooi zijn als men nadenkt over maatregelen om natuur en milieu te ontzien.

Hoe ziet uw woning er over 30 jaar uit?
Niemand kan voorzien wat de toekomst ons brengt, maar als wij hier nog zouden wonen bestaat de kans dat ons huis een stuk energie neutraler zal zijn.