Speciale acties van Samenwerkende Energieloketten Flevoland tijdens Nationale Klimaatweek

Samen voor een beter klimaat: zet ook de knop om

Het Energieloket organiseert tijdens de Nationale Klimaatweek speciale activiteiten tijdens de inloopspreekuren in de gemeenten Zeewolde, Emmeloord, Dronten en op Urk tijdens de Nationale Klimaatweek. Kom langs en zet ook de knop om!

 

Het overzicht van de inloopspreekuren is te vinden op www.energieloketflevoland.nl/contact

Daar staan ook de speciale activiteiten vermeld.

 

 

  • Bezoek je een spreekuur? Dan ligt er een gratis dimbare LED-lamp voor je klaar

 

Locatie: tijdens de openingstijden van het energieloket Zeewolde, Dronten, Noordoostpolder en Urk

 

Kies jij voor het vervangen van je oude lampen en ga je voor LED verlichting?  Bij het inloopspreekuur ligt een gratis LED lamp voor je klaar die ook dimbaar is (E27, 806 Lm / 7 W vervangt 60 W). Per inwoner wordt 1 LED lamp verstrekt.  Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.

  • Zet een windmolen in elkaar (voor kinderen)

Locatie: tijdens de openingstijden van het energieloket in Zeewolde, Dronten en Urk

Onze groene windmolens zijn altijd een succes bij kinderen. We nodigen kinderen uit om deze windmolen in elkaar te zetten. Dit is eenvoudig, duurt niet lang en geschikt voor alle leeftijden. En onderwijl kunnen ouders onafhankelijk advies inwinnen over energiezuinig wonen

 

  • Ga op energie expeditie

Locatie: tijdens de openingstijden van het  energieloket in Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder

Welke apparaten verbruiken veel energie en welke minder? De meesten hebben geen idee. De Klimaatweek is een mooi moment om te zorgen voor meer bewustwording. Bij het energieloket kun je het energieverbruik van verschillende apparaten ontdekken via een energiemeter. Er zijn apparaten aanwezig, maar bezoekers mogen ook zelf iets meenemen. Leuk voor jong en oud. Wil je meer meten en weten? Dan kan je ook een energiemeter lenen om thuis te gaan meten.

  • Special energie-uur: koffie-uurtje De Meermin in Zeewolde

Locatie: De Meermin in Zeewolde

Deze week is op vrijdag 3 november een deskundig energiespecialist aanwezig bij het koffie-uurtje in de De Meermin in Zeewolde. Hoe ontdek je tochtlekken en warmtelekken. Welke tips kan de energie-adviseur jou geven. En welke stappen kun je gaan zetten richting aardgasvrij wonen?

  • Special: ontdek warmtelekken via een warmtescan in Dronten

Locatie: Swifterbant, Biddinghuizen, Dronten en Ketelhaven

Ben je benieuwd of jouw woning warmte lekt? Woon je in de gemeente Dronten dan kun je je deze week aanmelden voor het maken van een warmtescan van de gevel van jouw woning. Een energiespecialist kan bij gunstige weersomstandheden langskomen om een thermografische foto te maken van de gevel te maken. Vervolgens krijg je een adviesrapport met aandachtspunten. Het aantal warmtescans is beperkt, dus wees er snel bij ( op = op)

 

Aanmelden kan via Natuur en Milieufederatie Flevoland (spits-online.com) . Vul in ’campagne-actie’ en bij ‘mijn vraag is anders‘  het woord ‘wamtescan’.

 

 

  • Voor bedrijven: challenge: Doe overbodig licht uit!

Locatie: alle bedrijven in Flevoland

Samen doven we overbodige verlichting. Gloeit er bij jouw bedrijf ook onnodige verlichting? Wij dagen je uit om deze verlichting uit te doen, je ontvangt dan tips en tricks voor energiezuinig verlichten.

CHALLENGE: Doe het licht uit! Durf jij je baas aan te spreken? – Ik doe mee jij ook?

Bedrijven die meedoen vermelden we speciaal!

  • Verklein je voetafdruk en bespaar CO2

Locatie: alle inwoners van Flevoland  

Zet de knop om! Iedereen kan een stap zetten bij het verkleinen van zijn CO2-voetafdruk. Eentje die goed scoort is de 5-minuten douche-challenge. Doe je mee dan krijg je een gratis douchetimer (zandloper).

Zet de knop het hele jaar om. De challenges staan het gehele jaar open om aan mee te doen. Je kunt je dus altijd aanmelden voor elke challenge die je leuk vindt. www.ikdoemeejijook.nl

Het Energieloket organiseert speciale activiteiten tijdens de inloopspreekuren in de gemeenten Zeewolde, Emmeloord, Dronten en op Urk. Kom langs en zet ook de knop om!