Verduurzaam je dak, en benut subsidie voor isolatie

 

 

Zonnepanelen of isolatie; je huis verduurzamen lijkt prijzig. Maar met de stijgende energieprijzen is het interessant om een dak-check te doen. Een dak zonder goede isolatie is een van de grote energieverspillers in huis. En je dak kan ook benut worden voor het opwekken van energie via zonnepanelen of voor een zonneboiler. Tijd voor een dak-check dus.

 

 

Een energiezuinige woning zorgt voor een lagere energierekening én je reduceert hiermee de CO2 uitstoot. Een bijkomend voordeel is dat het ook een voordelige impact op de woningwaarde heeft. Gaat deze in de verkoop, dan kun je meer voor jouw woning vragen. Daarbij komt dat je minder energie hoeft te verbruiken om de woning warm te krijgen. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler. Meer dan 80 procent van de woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren.

 

Isolatiesubsidie
Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen verhoogd. Ook zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren.  Om in aanmerking te komen voor een isolatiesubsidie, moet je voor minimaal 2 maatregelen subsidie aanvragen. Dat mag een tweede isolatiemaatregel zijn, maar ook een warmtepomp of bijvoorbeeld een zonneboiler.

 

Check je isolatie met de Thermocard!
Op de achterzijde van de Thermocard is een speciale thermometer geplaatst. Deze bevat een hoogwaardige folie met vloeibare kristallen, die zeer nauwkeurig een temperatuur kan meten tussen de 12 en 26 graden Celsius. Wanneer de Thermocard met de achterkant tegen bijvoorbeeld het dak wordt gehouden toont deze binnen enkele seconden de temperatuur van jouw dak. Vergelijk het verschil met de daadwerkelijke temperatuur in de ruimte en kijk of er nog besparingskansen zijn.

Bij het Energieloket Flevoland kun je een gratis Thermocard aanvragen en deze krijg je dan thuisgestuurd. Vraag jouw gratis thermocard aan via het invulformulier op: energieloketflevoland.nl/contact