Er zijn maar liefst twee lekken gevonden.

Familie Koffeman, woningeigenaar, Urk.

De tweede energielek zat hem in de elektrische warmhoud/kookplaatjes. Deze lekken enorm veel energie weg, ook al staan ze op stand 2 van 6.

Waar zit jouw lekje?
Familie Koffeman op gemeente Urk ging twee weken op reis met de energiemeter. Wat ontdekte zij in hun woning? “Er zijn maar liefst twee lekken gevonden. De grootste verrassing was de hydrostatische elektrische vloerverwarming in het duivenhok. Gelukkig is het verbruik minder geworden toen wij de instellingen van deze verwarming hebben aangepast. De tweede energielek zat hem in de elektrische warmhoud/kookplaatjes. Deze lekken enorm veel energie weg, ook al staan ze op stand 2 van 6. Deze hebben we daarom maar snel uit de bijkeuken verwijderd.”

Was dit een verrassing?
“Het was echt even een speurtocht, wat kan het nu zijn? Totdat we bedachten “oja de vloerverwarming!”. Verder zijn wij erg enthousiast en willen we graag nog een keer meedoen in het najaar of winterseizoen, omdat dan ook de verwarming in huis zijn werk gaat doen. We hebben ook onze kinderen, die inmiddels niet meer thuis wonen, aangeraden om mee te doen met deze actie.”