Wie zijn de groenste energieleveranciers?

Hoe duurzaam zijn de Nederlandse energieleveranciers? WISE doet elk jaar onderzoek samen met de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur en Milieu naar de duurzaamheid van de Nederlandse energie en hun rol in de energietransitie. Op dit moment zijn er elf energieleveranciers die minimaal een negen krijgen. De score wordt bepaald op basis van samenstelling van het stroometiket, investeringsbeleid en de productie/inkoop van de aanbieder. Wil jij weten hoe je huidige energiemaatschappij scoort en advies over duurzame energie opwek? Neem contact op met het Energieloket Flevoland www.energieloketflevoland.nl of kom langs bij een inloopspreekuur.

Niet alle groene stroom is duurzaam
Veel mensen krijgen op papier groene stroom geleverd, terwijl de ingekochte stroom niet altijd echt duurzaam opgewekt is. Een energieleverancier kan fossiel opgewekte grijze stroom inkopen en deze administratief vergroenen door de inkoop van certificaten in het buitenland. WISE onderzoekt en beoordeelt de investeringen van Nederlandse energieleveranciers, zoals op de manier waarop zij stroom inkopen en leveren. Ze creëert zo een compleet overzicht van hoe duurzaam groene energie nu daadwerkelijk is.

Neem stroom af bij lokale energiecoöperaties
Heb jij niet alleen interesse in duurzame energie, maar ook in lokaal opgewekte energie? Een aantal van de meest duurzame energieleveranciers koopt duurzaam opgewekte stroom in bij lokale energiecoöperaties. Energiecoöperaties zijn burgercollectieven zonder winstoogmerk die gaan voor duurzame energie opwek. In Flevoland zijn er negen verschillende energiecoöperaties en van een aantal kun jij, via een energieleverancier, niet alleen groene, maar ook lokaal opgewekte stroom afnemen. Dat is energie voor, van én door Flevolanders.

Voor meer informatie neem contact op met Energieloket Flevoland

 

Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!