Zet onnodige verlichting thuis uit: doe mee met Nacht van de Nacht!

Op zaterdag 29 oktober is het Nacht van de Nacht. Honderden bedrijven en gemeenten doven tijdens deze nacht lichten van gebouwen en reclameverlichting. Doe ook mee en zet onnodige verlichting uit in huis, of in de tuin. Voor iedere bezoeker van een spreekuur ligt ook een gratis energiezuinige ledlamp klaar (zolang de voorraad strekt).

Publicatiedatum: 25 oktober 2022

Lichtvervuiling

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Dit veroorzaakt lichthinder en dat verstoort het natuurlijk ritme van mensen en dieren. Daarnaast veroorzaakt onnodige verlichting energieverspilling. Met het uitzetten van overbodige verlichting ‘s avonds en ’s nachts wordt Nederland niet alleen donkerder, maar ook duurzamer en verlagen we de energierekening.

 

Doe ook onnodig licht uit!

Ga op zoek naar onnodige verlichting in en om jouw huis. Is de buitenverlichting aan, terwijl jij al slaapt? Zijn de lampen uit in ruimten, waar je niet bent? Kijk of je met sensoren, kloktimers, of een aan/uit-schakelaar (tegen sluipverbruik) onnodige buitenverlichting kan verminderen.

 

Energieloket Flevoland helpt: onafhankelijk gratis advies

Bel (0320-252004), mail ([email protected]),  chat met ons via www.energieloketflevoland.nl of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren.

Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact. Voor actuele acties en activiteiten volg ons op Instagram en Facebook.

 

Wooncomfort omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt!

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen